Schade bij dieren

FINQA wordt dagelijks ingeschakeld bij een diversiteit aan dierschades. Denk hierbij aan een ernstige ziekte-uitbraak onder melkvee, vergiftigingen door planten bij paarden of complicaties bij een hond na een medische fout. Vaak hebben dierschades een ingrijpende financiële en emotionele impact voor ondernemers en diereigenaren. Onze FINQA schade-dierenartsen begrijpen deze impact als geen ander.

In kaart brengen van schades

Of het nou gaat om een schade aan een individueel dier of bijvoorbeeld aan een koppel koeien of kippen, schades bij dieren zijn meestal gecompliceerd en vragen vaak om specifieke veterinaire kennis en expertise. Bij FINQA zijn daarom dierenartsen werkzaam die zich verder hebben gespecialiseerd in schade expertise bij dieren. Door deze combinatie kunnen FINQA-dierenartsen bij dierschades problematiek en schadehoogte tot in detail in kaart brengen. Aan de hand hiervan kan vervolgens een plan worden bepaald om schade te voorkomen of verhelpen.

AANSPRAKELIJKHEID BIJ DIEREN

Is er door een behandelend dierenarts een medische fout begaan? Is een ziekte geïntroduceerd op een geitenbedrijf door aankoop van geiten? Is een voerleverancier verantwoordelijk voor het leveren van een voer met onjuiste samenstelling? Bij dierschades is het vaak de vraag wie er voor de schade aansprakelijk is. Door diverse rechtsbijstandsverzekeraars en advocatenkantoren worden wij ingeschakeld om oorzaak en omvang van schade, ten gevolge van wanprestatie of door een onrechtmatige daad, in kaart te brengen.

GEZELSCHAPSDIEREN EN PAARDEN

Mede door de corona pandemie, waarbij veel mensen aan huis gekluisterd waren, is er sprake van een sterke toename van het aantal gezelschapsdieren en paarden. Naast rashonden en -katten, konijnen en cavia’s gaat het ook steeds vaker om reptielen, exotische vogels of kostbare vissen. Daarbij worden gezelschapsdieren ook steeds meer gezien als onderdeel van het gezin. Deze combinatie zorgt ervoor dat schade-experts en registertaxateurs van FINQA steeds vaker worden ingeschakeld voor het taxeren van schade aan gezelschapsdieren en paarden, het bepalen van aansprakelijkheid en de bemiddeling bij het afhandelen van dergelijke schadegevallen.

Meer informatie over schade en problemen met dieren?

Jasper Simons, schade-expert / NIVRE-re / Dierenarts (DVM)

Na 10 jaar als dierenarts gewerkt te hebben ben ik mij gaan specialiseren op het vlak van schades bij dieren. Dagelijks houd ik mij bezig met schadevaststelling, begeleiding van complexe schades, risicomanagement en aansprakelijkheidskwesties. Ik ben altijd op zoek naar oplossingen bij problemen en vind het erg uitdagend om mijn kennis en netwerk hierbij in te zetten. En ik zie het keer op keer als een enorme uitdaging om, op een objectieve en onafhankelijke wijze, schades soepel, vlot en zoveel mogelijk naar ieders tevredenheid af te handelen.

Volg mij op LinkedIn
jasper@finqa.nl Bel mij!

Aangesloten registers

VRIJBLIJVEND ADVIES
Heeft u een vraag over zaken die betrekking hebben op de dienstverlening en expertises van FINQA? Vraag dan snel en eenvoudig een vrijblijvend advies bij ons aan. FINQA helpt u graag!
Contactformulier - Popup