FINQA nu ook aangesloten bij NIVRE

19 december 2022

De Stichting Nederlands Instituut Van Register Experts (NIVRE) beheert de Registers van Schade-experts, Risicodeskundigen, Deskundigen en Coördinatoren Fraudebeheersing. Tevens heeft deze organisatie een PE-programma vastgelegd in het Reglement Permanente Educatie. Door ons aan te sluiten bij deze autoriteit op het gebied van expertise, inspectie en taxatie zetten wij met FINQA een belangrijke stap in de verdere professionalisering van onze organisatie en de optimalisering van onze dienstverlening.

John Ammerlaan is van nature oplossingsgericht

Met ingang van 1 januari 2023 komt John Ammerlaan het team van FINQA versterken. In dit artikel licht John toe wat zijn achtergrond en expertise is en hoe hij zijn kennis en ervaring graag gebruikt om tot oplossingen te komen die recht doen aan de situatie en waar alle betrokkenen zich in kunnen vinden.

Het draait vooral om integriteit en menselijkheid.

Tot enkele jaren geleden was John mede-eigenaar van een plantenkwekerij. “Het betrof jonge en dus kwetsbare planten. Binnen ons bedrijf hadden wij dus ook regelmatig te maken met schade aan onze kassen en aan onze planten. Gaandeweg raakte ik steeds meer gefascineerd door de manier waarop schade-experts, die nu bij FINQA mijn collega’s zijn, daarmee omgaan. Ik ben van nature probleemoplossend. Dat moet ook wel als je een eigen bedrijf hebt. Daarnaast geeft het mij persoonlijk gewoon een heel fijn gevoel als je als onafhankelijk expert bij kan dragen aan een stuk genoegdoening bij de schadegevallen die vaak veel impact hebben bij agrarische bedrijven. Daar zit vaak ook veel persoonlijke emotie achter en je kunt als schade-expert en taxateur dus zeker niet alleen maar rationeel met een schade omgaan. De menselijke maat vind ik heel belangrijk en dat sluit naadloos aan bij hoe er bij FINQA gewerkt wordt”, stelt John.

De aanpak van FINQA spreekt mij aan

Vanaf het moment dat zijn rol binnen de plantenkwekerij door een fusie enkele jaren geleden veranderde, ging John zich meer en meer op het taxeren van schades in de glastuinbouw, teelt van planten en gewassen en agrarische techniek richten. “Ik heb daar uiteraard een aantal opleidingen voor gevolgd, maar mijn ruime praktijkervaring als plantenkweker en zelfstandig ondernemer komt bij dit werk ook zeker goed van pas. FINQA is op een breed vlak actief en bij alle expertise die er al binnen het team vertegenwoordigd is zal ik snel mijn plek gevonden hebben. De afgelopen periode werd ik al regelmatig als schade-expert en taxateur door FINQA ingehuurd en die samenwerking voelde voor mij direct al heel prettig en vertrouwd.”

Aangesloten registers

VRIJBLIJVEND ADVIES
Heeft u een vraag over zaken die betrekking hebben op de dienstverlening en expertises van FINQA? Vraag dan snel en eenvoudig een vrijblijvend advies bij ons aan. FINQA helpt u graag!
Contactformulier - Popup